Parane Hieronta, Koulutettu Hieroja Erika Hinn

Stressi nykyihmisessä ja miten PARANE-hieronta voi siihen auttaa.

Katsoin Wikipedian määritelmän sanalle, “stressi” & siellä luki asiasta näin:

Stressillä on olemassa monta määritelmää. Yksi sen määritelmä kertoo stressistä näin: Fyysisenä, psyykkisenä ja sosiaalisina oireina sekä toimintahäiriöinä ilmenevää häiriötilaa, joka johtuu yksilön kokemuksesta, jossa hän ei kykene selviytymään häneen kohdistuvista vaatimuksista

-Wikipedia

https://fi.wikipedia.org/wiki/Stressi

Kuulostaako tutulta? Aika varmasti meistä jokainen voi samaistua Wikipedian viisauksiin ja määritelmään sanaan “stressi”. Stressi on meidän nykyihmistenkin elämässä yhtä vahvasti läsnä, niin kuin se oli jo ensinmäisellä ihmisellä joka yritti vain pärjätä elossa rankoissa oloissa. Nykyään meillä onkin kaikki mukavuudet jotka alkuihminen olisi varmasti halunut myös valmiiksi…

Stressin 2. määritelmä sanoo että on olemassa positiivista +stressiä ja -negatiivistä stressiä, jotka kumpikin vaativat vastapainokseen lepoa & vapaa-aikaa

-Wikipedia

https://fi.wikipedia.org/wiki/Stressi

Meillä on katto pään päällä. Sen alla ihmisiä, perhe tai ystäviä joita rakastamme, eikä meidän tarvitse murehtia lämmöstä ruuasta tai pienistä terveysongelmista. Kaikilla ei nyky Suomessa ole sitä kattoa tai niitä rakkaita sen alla, on kodittomuutta, yksinäisyyttä sairauksia ja köyhyyttä joka on valtava taakka ihan kenelle tahansa, yhteiskuntamme velvollisuus olisikin auttaa myös vähäosaisempia ja ihan perus asioista on hyvä muistaa kiittää. Kiitollisuuden sekä rakkauden voimalla pääseekin pitkälle jopa isommissa asioissa. Mutta yhtä hyvin myös pienemmät ja arkisemmat ongelmat, niinkuin pyykkikasan taltuttaminen, deadlinenen saavuttaminen töissä tai tietynlaisen ulkoisen habituksen ylläpito ja terveen itsetunnon saavuttaminen aiheuttaa stressiä ja jännitystä kropassa. Sressi sairastuttaa. Ja hieronta on oiva tapa hoitaa sitä luonnollisesti ja turvallisesti.

3. stressin määritelmä: voidaan määritellä ympäristön yksilöön kohdistamaksi tai vahingolliseksi vaikutukseksi. tai yksilön vasteeksi tällaisiin tekijöihin.

-Wikipedia https://fi.wikipedia.org/wiki/Stressi

PARANE.HIERONTA vastaanotto Helsinki, Pohjois-Haaga!

Uusi työhuoneeni Helsingin Pohjois-Haagassa (P-H:n juna-aseman kupeessa, Rautatientorilta P-juna, n.10-15min perille) on TÄYDELLINEN tila tulla hoitamaan STRESSIÄ!!!! Tervetuloa ottamaan irtiotto arjesta, 100% luonnollisella ja turvallisella tavalla, joka toimii melkein kaikille.

Lue Koulutetun Hierojan vinkit artikkelin lopusta – “PARANE.HIERONTA KOTI-KONSTI-KULMA

Koulutettuna Hierojana hoitotyylini, eli oma tekniikkani ja tapani miten otan asiakkaani vastaan, on:

AITOUS on isossa osassa minun omaa elämääni. En halua tai jaksa enään esittää mitään, mitä en ole. EN ole urheilullinen tai maailman terveysintoisin ihminen (niin kuin usein koulutetut hierojat mielletään, meitä on moneen junaan). Olen kuitenkin aina ollut se jolle tutut ja tuntemattomat usein uskaltautuvat avautumaan, kertomalla heidän omia salaisuuksiaan ja jolta usein tullaan pyytämään neuvoa eri tilanteisiin. Hoitolani on ainutlaatuinen tila päästää hetkeksi arjesta irti ja vain olla SINÄ.

Vahvuuteni HIEROJANA on kuulla, ymmärtää ja löytää asiakkailtani heidän jännitystilojen alkulähteet ja hoitaa niitä ammattitaitoa käyttäen luonnollisella ja tehokkaalla tavalla.

Jokainen asiakas joka työhuoneeni hierontapöydälle eksyy, riisuu korunsa ja kuoriutuu ulos vaatekappaleistaan jotka ulkomaailmassa saattavat määritellä ihmisenä… Työhuoneellani ei puku tee miestä tai naista,se on turvapaikka jossa kaikki ovat samanarvoisia.

Photo by Ithalu Dominguez on Pexels.com

PARANE.Hieronta- KOti konsti kulma!

Stressin aiheuttamat jännitystilat kuriin Koulutetun Hieroja Erika Hinn vinkeillä.

Lihakset-ylävartalo, jotka jumiutuvat helposti stressitilanteiden takia ja mitä sinun tulisi ottaa huomioon sekä kuinka hoitaa niitä myös itse!

m. sternocleidomastoideumus, päänkääntäjä lihas, kaulan lihakset, pään lihakset, jännitys niska,

m. Sternocleidomastoideus.- Pään nyökkääjän lihas Suomeksi, lähtee solisluusta ja kulkee kaulan etupuolelta & kiinittyy kallonpohjan alueelle korvan taakse. Huom! älä hiero kaulan aluetta sillä tämän lihaksen alta kulkee kaulavaltimo. Lihaksen tehtävä on auttaa pään eteenpäintaivutuksessa ja kiertämisessä jonka lisäksi tämä lihas vaikuttaa myös sisäänpäin hengityksen sujuvuuteen. Hieron itse asettamalla kevyellä paineella sormenpääsi m.sternocleidomastoideuksen KIINNITYS KOHTAAN kallonpohjan alueelle korvalehtesi taakse ja pyörittele rauhallisin liikkein, näin annat tälle lihakselle mahdollisuuden tehdä tärkeää anatomista työtään vapaammin!

m. trapezius, epäkäslihas, hartiat, korviin,hermostunut ja stressaantunut olo,lapaluiden asento,lihas, tietoinen,olkapäät, nivel,

m.trapezius: Eli Epäkäslihas, on iso pinnallinen kolmionmuotoinen lihas jolla on useampi lähtö ja kiinnityskohta. Epäkäslihas osallistuu olkavarren/pään alas, keskelle ja YLÖS PÄIN vetämiseen, HUom! ole tietoinen olkanivelen ja lapaluidesi asennosta kun tunnet olosi hermostuneeksi ja stressaantuneeksi. rentouta tietoisesti tätä lihasta, älä nosta hartioitasi ylös korviin saakka!! Rentouta hartiasi pyörittelemällä olkapäitesi niveltä alhaalta ylös ja taaksepäin liikkeellä.

niskan lihakset,hermot,kallonpohja,verenkierto,

NISKAN LIHAKSET: Nippu lihaksia jotka menevät ristiinrastiin ja päällekkäin pienellä alueella. Hermot kulkevat myös tältä alueelta (kallonpohjasta) ja jäävät jäykkien niskalihasten väliin jumiin, jonka voi tuntea sormenpäissä asti. Myös verenkierto päähän estyy jos nämä lihakset painavat toisiaan paljon, huono verenkierto päähän vaikuttaa muistiisi ja uneesi. Hieron itse niskalihaksesi “erilleen” toisistaan kaulurangan vierestä. huom! älä koskaan paina kaula tai selkärankaa keskeltä tai sen päältä kotona! Tunnustele mistä kohdasta tunnet venyttämisen tunnetta ja pyörittele päätäsi sivuille ja ylös-alas rauhallisesti. Vältä tekemästä äkkiliikkeitä niskalihaksillasi kuitenkaan vaan tee liikkeet tarkasti ja harkitusti.

Eteerisetöljyt, luonnon lääkeet kotihoitoon…

Rauhoittavat & tasapainottavat eteerisetöljyt stressitilan hallintaan.Piristävät ja energisoivat eteerisetölyt stressitilan hallintaan
ylang ylang- stressin psykosomaattisiin oireisiin kuten korkea verenpaine ja sydämen tykytyksiin. suuttumiseen, kireyteen ja unettomuuteen.greippi- on mielialaa kohottava ja masennusta lievittävä vaikutus. Tämä eteerinen öljy tekee hyvää stressaantuneelle mielelle. Greippi on voimakas puhdistaja, siksi sitä käytetään puhdistusriiteissä.
frankisensepuhdistava ja rauhoittava eteerinen öljy. Se toimii hyvin myös meditaatiossa, henkisiä pyrkimyksiä edistäen.
Lime-virkistää ja nostaa mielialaa, vahvistaa hermoja sekä selkiyttää tunteita ja hengitystiehyeitä. Limetti lievittää myös hyönteisten pistoja.

Linkistä voit lukea eri öljyjen vaikutuksista. Omia lemppareita STRESSIN hoitoon ovat myös, Basilikaöljy & Laventeli.

Varaa aikasi linkistä netistä 24/7 ilman stressiä. Rentouttavaa talvi-ajan alkua toivoo lämpimästi: Koulutettu Hieroja Erika Hinn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s