Mä olen CURLYGIRL. Hauska kertomus miten minun elämäni mullistu! OSA #1

Luulin ennen aina hiusteni vain olevan raivostuttavan hankalat, kunnes tajusin olevani CURLYGIRL. Nyt olen tukkaani vihdoinkin tyytyväinen! -Erika Hinn, Koulutettu Hieroja ja entinen hiusmuotoilija

Voin suositella kaikkia kokeilemaan vaikka tukkasi ei kiharalle tällä hetkellä taivu, mutta on hapsunen katkeileva ja elottoman oloinen!

Mutta ensin hieman taustoja hiustuntemuksestani ja muita hieman nolojakin kertomuksia omista kauneuden hoitokokemuksistani “nuoruudessani”

Puudelit ovat kuuluisia kiharasta turkistaan ja syystäkin. Eikö olekkin suloinen!

H2O on kuivien kutrejen paraskaveri!

CurlyGirl- metodi on nyt kaikkien huulilla. CurlyGirl metodin kehitti hiustaiteilija nimeltä Lorray Massey ja hän on myös kirjoittanut kirjoja metodista, tunnetuin on CurlyGirl Handbook. Tilasin tämän kirjan amazonilta koska mitä metodista olin jo oppinut kuulosti mielestäni täysin pähkähullulta. Metodissa ei mm. käytetä shamppoota pesuun, ei käytetä hiusharjaa vaan korkeintaan harvakampanen “afroharjaa”. Kirja on kuitenkin äärimmäisen hyvin kirjoitettu ja minusta tuli salamanopeasti Lorrayn fani. Lähdin rohkeasti kokeilemaan tätä uutta hiustenhoito menetelmää ja hämmästyin heti lopputuloksesta!

Tämä kirjoitus ei kata läheskään kaikkea sitä mitä olen oppinut uutta. CG osa2 kirjoituksessa, kerron enemän hiuksia hoitavista tuotteista joita sinun tulisi aloittaa käyttämään, mikäli sinustakin tulee tämän kuultuasi “meikäläisiä”… Metodissa käytettävät hoitotuotteet eivät ole ollenkaan astronomaalisen hintaisia niin kuin yleensä HYVÄT hoitotuotteet ovat. Mikä on hyvinkin yllättävää koska uskon itse yhe vankasti että laadukasta kosmetiikkaa (tai eteerisiäöljyjä) ei voi ostaa maitorahalla… Kehitän itsekkin tähän metodiin sopivan hiustenhoitotuotteen jota voit myös itse valmistaa kotona DIY-tyylillä ohjeitani noudattaen.

Luonnonkasveista löytyy myös elinvoimaista energiaa, joka tekee hyvää jokaiselle päästä varpaisiin!!!

Oletko sinäkin CurlyGirl? Vaikka et sitä olisikaan, halusin kirjoittaa välillä hauskan ja viihdyttävän artikkelin hiuksista & kauneudesta. Kauneudenhoito ei ole tarkoitettu vain koristamaan sinua. Tarkoitus on korostaa hyviä puoliaan ja näin myös voivan paremin muuteskin! Uskon hyvän ja terveellisen itsensähuolehtimisen olevan tärkeää myös ulkoisen habituksesi ja sisäisen voimavarasi kannalta, Tätä blogiposti ei ole tarkoitettu liian vakavasti otettavaksi! Toivottavasti nautitte artikkelistani!

CurlyFauna.

TEINI TUKKA, MISS SIXTYT JA PAMELA ANDERSON MEIKIT.

Mulla on ikävä farkkuja jotka paljasti vähintään 74% takapuoltasi jos vahingossa pyllistit väärässä paikassa väärään aikaan. KAIKKI saa tietenkin pittää sellasia vaatteita joista tykkää ja jotka saavat sinut tuntemaan itsesi omaksi persoonaksesi. Mutta en silti tajua nykyajan akward-muotoisten sisuskalujen kiristys denim muotia ja odotan innolla että Miss Sixtyt tekisivät come-backin….. Mutta hiuksieni suhteen olen nyt tajunnut tehneenni paljon hallaa teiniaikaisesta hiusten suoristusrauta ja föönäus hulluudesta. Pamsun meikit varmasti aina muistetaan (jooo, sen gröhöm “meikit”) mutta niistä en näe lähitulevaisuudessa tulevan suurta villitystä 2000luvun nuorten keskuudessa. Who knows, voin olla väärässä tästä meikkityylistä, yhteen melko varmaan lopputulokseen olen kuitenkin tullut. Pamsusta tulisi mahtava presidentti USA,lle…..

CURLYGIRLS! CURLYBOYS & CURLYKIDS tämä on teille

Ihmisten kiharat usein ovat täysin “erimallisia” ja yksilöllinen hoito sinun hiuslaatuusi on kaiken A % O!

Me tytöt ei siis ollan ainoita joilla on oikeus olla ylpeitä sellaisista hiuksista jotka meille luonto on suonnut. Lapsille on ihan hyvä nykymaailmassa opettaa käyttämään itseensä mahdollisimman vähän kemikaaleja jotka ovat meille haitaksi, joka on CG:n yksi perusopeista. MTV kanavalta olen katsellut hämmästyneenä miten ne reality ohjelmien jonnet saavat pysymään tukan aina ojennuksessa. Joskus näistä “guido kampauksista on tullut mieleeni lasteni lego tyyppäjen muovitukat. Hyvät ihmiset, sellaisten tukkaluomusten tekeminen vaatii jo “mad hairspraing skills” ja puolet hämmästystäni taitaa olla myös kateutta.

CurlyGirlin huolellinen noudattaminen vaatii aika rankkoja toimenpiteitä mielestäni! Olen noin 3 viikkoa ollut; harjaamatta tai föönaamatta tukkaa, pessyt sen noin kerran viikossa hoitoaineella (hoitoaineita ja öljyjä on mennyt kyllä paljon!) ja sokerina pojjalle, olen käyttänyt HIUSGEELIÄ PALJON. En lakkaa, vaahtoa tai mitään muita muotoilu tuotteita. MUTTA!!! Tulokset ovat olleet mahtavat ja niistäkin kirjoitan OSAkakkoseen kokemuksieni pohjalta.

Ollessani parikymppinen nuori nainen, joskus 2000 luvun ekoina vuosina, koin yllättävän shokin aamulla valmistautuessani lähtemään ulos bestikseni kanssa. MUN OTSATUKASSA OLI YKSI KIHARA KORKKIRUUVIN TYYLINEN HIUSOSIO!

“SILLOIN KUN MINÄ OLIN NUORI!”

Siihen aikaan olin Itiksessä töissä vuokratuolilla ja yrittäjänä/ hiusmuotoilijana. Toisena työnäni tein “freelancerina” hiustuotteiden myyntiä merkeillä kuten esim, WELLA, GOLDWELL ja LOREAL. Olin luksus shamppoiden suurkuluttaja ja kamala shamppoo snobi. Ja siihen aikaan olisin varmasti pyörtynyt kuin mikäkin primadonna jos tulevaisuuden minäni olisi tullut aikakoneella 2006luvulle ja kertonut että Erika 33v tulee muuttamaan dramaattisesti hiustenhoito rutiinejani… Jo hiusalanammattikoulu ajoilta asti tukkani on hyvin aktiivisesti ollut vaikka minkänäköisissä kemiallisissa käsittelyissä. (valehtelin, ala-asteella värjäsin ensinmäisen kerran jo…) Eikä siinä kaikki, minulle tehtiin kampaamossa PERMANENTTI alle 10vuotiaana! Puolustuksena kerron että se oli 90lukua ja tapahtuin Tikkakoskella, kaikki meni kuitenkin hyvin ja olin hyvin tyytyväinen pienityttö pitkän aikaa…)

Flashback” momentti, olin jo ekaltaluokalta asti kiinostunut kauneudesta ja muodista. Olen ollut aina siitä onnekas että myös äidilläni on samankaltainen tyylimaku. En ikinä unohda myöskään ekoja korvarenkaitani! #memmorylane

MADONNA! Klassinen “HOLLYWOOD GLAM” frisyyri on seksikäs luukki millä vuosikymmenellä tahansa

Madonna, Material Girl. Veikkaan 1984(ish)….

Takaisin vuoteen 2019!

Kerron teille nyt pienen salaisuuden. Mä oon aina kasvattanut mun hiuksia mukamas. EIKÄ SE IKINÄ KASVA KUN TIETTYYN PISTEESEEN! Silti jo ekan-tokan luokan jälkeen (kun äitimme vihdoin suostui hankkimaan meille muutkin hiustenleikkaukset, kuin “käytännöliset” POTTA LEIKKAUKSET! Ehkä äidilläni oli tähän tyyliratkaisuun ihan omat hyvät syynsä, jotka olen itse tajunnut vasta kun tulin itse äidiksi… Siskollani oli jatkuvasti purkkaa tai muuta töhnää tukka täys ja minä jäin usein omiin maailmoihin haaveleimaan pyöritellen tukan tupsua niin solmuun että se oli leikattava irti Fiskarsseilla…

OSA2 ilmestyy piakoin sivuilleni ja seuraavalla kerralla tutustutaan syvemälle CurlyGirl metodiin ja sen luojaan, joka on IHANA NAINEN! Tulossa myös ohjeita oman mahtavan luonnonkosmetiikan valmistamiseen yms kivaa!

Pienen ASIAKAS GALLUPIN vielä.... Hiusmuotoilijan ajoistani on jo montavuotta aikaa, kun olen sitä viimeksi tehnyt ammattimielessä. Syy miksi lopetin oli koska pelkkä hiusala ei välttämättä ollut JUST SE työ jota minun on tarkoitus tehdä pelkästään loppuelämäni. Leikkaan säännöllisesti vielä ystävien,perheen yms hiuksia ja hiustenleikkaus on vähän kuin pyörällä ajo. Sen kun on kerran opelettulut hyvin. se jää muistiin selkärankaan pysyviksi ajoiksi. (ja jotkut ei vaan ikinä opi). Toki tauon jälkeen aluksi aikaa voi mennä hieman enemän ja tunnustan että en 200% itsevarmuudella osaisi leikata kaikkia tämänajan muotitukkia…mutta perus siistimiset ja malliin leikkaamiset onnistuu minulta hyvin. Leikkaan lasten.miesten ja naistenhiuksia, sekä kulmakarvojen muotoilu/siistiminen hoituu edelleen sujuvasti.

Jos tämä jotakin kiinostaa niin otathan yheyttä suoraan minuun tai jätä tänne alas kommentti!!!!

MAHTAVAA KESÄÄ KAIKILLE ILMOISTA HUOLIMATTA & LÄMPIMÄSTI TERVETULOA HIERONTAAN @ Hierontapalvelu PARANE!!!

YT: Koulutettu hieroja Erika Hinn, Hierontapalvelu PARANE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s