Hieronta ja raskaus.

Voiko raskaanaoleva nainen käydä hieronnassa turvallisesti, onko siitä apua? Vastaus on: KYLLÄ!

Yksi yleisimpiä kysymyksiä joita saan koulutettuna hierojana Helsingissä on että sopiiko hieronta raskausaikaan, onko siitä hyötyä vai haittaa, onko edes mahdollista hieroa asiakasta mukavassa asennossa jos hän sattuu olemaan hyvin hyvin raskaana ja mahan koko aiheuttaa muutenkin hankalia- asentoja jossa on epämukava olla ja liudan muita ikäviä tuntemuksia. Jokainen nainen kokee raskauden ja äitiyden omalla tavallaan. Vanhemmuuteen kasvaminen ja oman persoonan muokkaantuminen sitä myötä, kun lapsesi varttuu on jokaisen naisen oikeus mielestäni kokea ja tehdä sillätavalla miten itseltään se parhaiten tuntuu/luonnistuu. Meitä äitejä on moneen junaan! Hierontahoitoon pääsy on myös hyvä terapiamuoto henkiseen jaksamiseen. Hierontapalvelu Parane vastaanotolla jokainen asiakas on samanarvoinen. Usein hieronta aiheuttaa tunteenpurkauksia, se on fyysinen ja psyykkinen luonnollinen reaktio. Tunteistaan kertominen vahvistaa ja voimistaa. Itse äitinä en tuomitse ketään ja hierontaan tuleva asiakkaani voi luottamuksellisesti purkaa uuden arjen tuomia tunteita ja mietteitä kanssani. Tai sitten voidaan olla ihan hiljaa!!! Äidit harvoin pääsevät nauttimaan hiljaisuudesta 100% lapsen tultua maailmaan. Luonto tekee meille hormoonikoktailin jonka avulla tavallisesta naisesta tulee synnytyksen jälkeen supernainen! Mutta pieni ulkopuolinen apu esimerkiksi klassisesta hieronnasta auttaa jaksamaan äityden tuomien uusien haasteiden kanssa.

Työhuoneeni hierontapöytä taittuu keskinivelensä ansiosta asentoon jossa asiakkaan on mahdollista olla koko hierontahoidon ajan mukavasti istuma asennossa ja kasvot/kädet tuettuna.

Hierontapalvelu Parane, Koulutettu Hieroja Erika Hinn
Rakas ystäväni kävi työhuoneellani Hierontapalvelu Paranella Töölössä.

Feminismi on naisten ja miesten välistä tasa-arvoa. Uskon siihen muuten vahvasti. Paitsi tässä asiassa. Omat elämänkokemukseni vanhempana olemisesta ja äidiksi muuttumisesta ovat osoittautuneet hierojan työssäni tärkeiksi opeiksi myös kun olen tekemisissä asiakaspalvelijana tulevalle,konkarille tai uudelle äidille. Mm avioliittoni päättymisen ja lasteni isän kuoleman lisäksi olen ollut omalla matkalla oman näköiseen äityiteen jo vuodesta 2010. Olin raskaana vuonna 2010-2011 ja myös kaikkien yllätykseksi uudestaan vuonna 2012 eli siis lähes 2vuotta putkeen! Yksinhuoltajana oleminen on opettanut minut kärsivällisemmäksi, ymmärtäväisemmäksi ja vähemän tuomitsevaksi aikuiseksi naiseksi, jolla on halu auttaa muita lajitovereitani. Arvostan toki miespuolisia asiakkaitani, mutta tämä on aihe joka kannattaa jättää minun hoidettavaksi. Mies, ole hyvä kumppani. Osta elämäsi naiselle lahjakortti hierontaan Hierontapalvelu Paranelle, hän on sen todellakin ansainnut!

Sinkku äidit! Voit äiti ystäväsi kanssa esimerkiksi varata tupla hieronta-ajat ja vuorotellen vahtia lapsia ja olla hierottavana. Työhuoneeni on täysin lapsiystävällinen ja turvallinen ympäristö. Tervetuloa, olen teidän tukenanne raskauden alusta loppuun asti!

Photo by Pixabay on Pexels.com

Kun nainen odottaa, synnyttää ja löytää oman tavan olla äiti. Mitä silloin kehossa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa naisen hyvinvointiin?

Kaikki varmaankin tietävät että naisen kroppa muuttuu raskauden aikana. Huomattavin muutos ulkoapäin tapahtuu raskauden loppuaikoina, yleensä sillon vatsa on suurimmillaan ja hormoonit hyrräävät vimmatusti ja olo on muutenkin usein epämukava. Pirullinen krooninen pissahätä ja vauvan tekemät Zumba harjoitukset kohdussa saa kenet tahansa tuntemaan olonsa levottomaksi! Naisen ruumis valmistautuu odotusaikana tulevaan synnyttämiseen jo hyvissä ajoin. Hormonit ja nivelkivut sekä lihasjumit ovat yleisiä vaivoja raskauden aikana. Myös synnytyksen jälkeen naisen keho valmistautuu sen ehkäpä tärkeimpään hommaan. Vauvan imettämiseen ja elossa pitämiseen ja voin todistaa kahden lapsen itsekin synnyttäneenä että se ei ole mikään helppo homma kaikille. Kun tulin kuopukseni kanssa ensinmäistä kertaa kotiin Kättäriltä, istuin alas sohvalle ja yhtäkkiä täysin ilman syytä aloin itkemään. Itkin varmaankin kaksituntia. Imettämisen koin myös stressaavana aikana ja siitä on hyvä päästä puhumaan jollekkin. Molemmat omat odotusajat sujuivat suhteellisen hyvin. Himoitsin oudolla tavalla manssikka viilistä, Pez karkkeja ja sinistä jäähilejuomaa. En sietänyt työpaikkani keittiöstä tulevaa pekonin lemua….(rakastan pekonia siis normaalisti ylikaiken!) Jouluna tuntui epäreilulta olla perheeni ainoa henkilö herkkupöydän ympärillä joka ei saanut ottaa kalapöydästä edes kaviaaria, joka on jokavuotinen herkkuni jota saan syödä vain jouluisin. Muuten en kokenut pahempia aamupahoinvointeja yms. Perheeni ja ystäväni pitivät minua kuin kukkaa kämmenellä ja henkisellä tasolla rakastin raskaanaolemista.

Kaikilla ei ole kuitenkaan raskaus yhtä leppoisaa ja olo voi käydä hyvinkin hankalaksi, sillon hieronta on ehdottomasti suositeltava hoitomuoto jaksamisen kannalta odottavalle äidille.

Äiteys, vastuu ja täydellisyyden tavoittelun varjopuolet. Mitä naisilta nykyään odotetaan?

Tuleva koitos vauvan synnyttämisen kanssa pelottaa monia meitä jo etukäteen. Jotkut jännittävät enemän kuin toiset. Me olemme kaikki erilaisia naisia. Ja olen harmikseni todistanut jopa toisten äitejen sortuvan arvostelemaan naapurin, lapsen kaverin äidin tai jonkun muun naisen tapaa olla äiti lapselleen. Me kaikki saatamme sortua siihen joskus, mutta on hyvä muistaa että myös lapsen etuna on kun teemme yhteityötä ja autamme toisiamme ilman pikkumaista arvostelua. Joillakin ihmisillä saattaa olla helpompi kääntää syyttävää sormea muualle kuin myöntää itsellensä että äiteydestään huolimatta, olen nainen silti sisältäpäin ja koen epävarmuuden hetkiä siinä missä muutkin. Kaiken ei tarvitse olla kokoajan täydellistä! Supervanhanaikaista. Perhemuotojakin on nykyään monenlaisia ja on rikkaus että rakkautta ei aleta rajoittamaan, vaikka oma käsityksesi siitä on erilainen kun naapurin Tuulalla ja Marjalla. Ja että perheissä voidaan tehdä asioita eritavoilla kuin muissa perheissä. Tuetaan toisiamme ja koitetaan muistaa myös pitää itsestämme huolta ilman omantunnontuskia. Vaatii naiselta erityistä rohkeutta pyytää apua, kun sitä tarvitsee. Jokainen meistä tarvitsee sitä joskus. Omista vauva-ajoistani muistan toki miten ärsyttävältä välillä tuntui (alkuaikoina varsinkin,) kun moni läheinen ja kaukainen perheenjäsen,ystävä ja jopa tuntemattomat ihmiset liikenteessä tulivat ja tyrkyttivät “apua”, jonka tarkoitus tuntui kuitenkin olevan halu päästä pätemään oman vanhemmuudensa meriiteillä muille ihmisille.

KUN ÄIDINVAISTOT ISKEVÄT; MYÖS VAINOHARHA!

Moni tuore äiti kokee myös tämän ilmiön. Sitä tuntui tulevan myös paikoista ja ihmisiltä joihin en voinut uutena äitinä luottaa. Olin kehittänyt itselleni vainoharhaisuuden jonka joka äiti tulee jossainvaiheessa tuntemaan! Yleensä tähän myös liittyy vainoharhaiset ajatukset siitä että kuulostat omalta äidiltäsi välillä pelottavan paljon. Hyvä uutinen on että tuskin olet vainoharhainen turhaan…. On iso mahdollisuus että kuulostat omalta äidiltäsi.. Älä pelästy tätä. Luonto hoitaa suurimman osan. Usko itseesi ja äidin rakkaus näyttää sinulle voimansa. Huomaat itsestäsi voimia joista et itse edes tiennyt. Itse en ole ns “lapsi ihminen”, mutta oman lapsen rakkaus sinua kohtaan on ehdotonta ja aitoa, riippumatta siitä millainen äiti juuri sinä olet lapsellesi. Jokaista äitiä pitää kunnioittaa ja antaa vapaus olla sellainen äiti lapselleen kun kenestäkin tuntuu hyvältä. Erilaisuus on rikkaus. Hierontahoito on siitä hyvä terveyden ja mielenterveyden hoitomuoto, että se sopii kaikille ja kontraindikaatiot raskausajan hieronnassa ovat melko vähäiset. Tutkimukset osoittavat että on epätodennäköistä että vauva syntyy pelkällä manuaalisella terapialla, mutta tietyistä akupisteistä painamalla uskotaan olevan synnytyksen alkua nopeuttavaa vaikutusta. Onneksi Hierontapalvelu Parane sijaitsee Töölössä Meilahdensairaala-alueen yms. lähellä ja suoraan Naistenklinikkaa vastapäätä!!

ÄLÄ UNOHDA ELÄÄ ELÄMÄÄSI!

On täysin normaalia että nainen käy läpi henkisesti isoja asioita lapsen saannin myötä vartalon muuttumisen ohella. Parisuhde, omat arvot ja vanhemmuuden tuoman vastuun paineet eivät meiltä naisilta helpolla lopu koskaan! Tai siltä ainakin itsestäni tuntuu vieläkin! Miehet kokevat jälkikasvunsa alkuajat ihan eritavalla. Joskus varmasti tuntuu että taaperoita onkin yhden sijaan kaksi. Nainen, koita ymmärtää miestäsi, on hyvin mahdollista että hän ei ymmärrä nimittäin sinua. Mutta pelko pois et ole yksin,ja kyllä HÄN sieltä perästä tulee omalla ajallaan jos on tullakseen. Muista että kaikille miehille ei välttämättä kehity samantien “isänvaistot”, niitäkään ei kannata lähteä pakottamaan esiin väkisin. Miehet ja naiset kokevat vauva-ajan usein hyvin eritavoilla!! Nyt ei ole aika alkaa nipottamaan ja saivartelemaan yksityiskohtaisesti kuka vaihtaa kuinka paljon vaippoja. Jos sinulla on hyvä kumppani, yhteistyö sujuu teillä hyvin ja voit luottaa että HÄN ottaa sinusta kopin kun sitä tarvitset.

KUN OTTEESI LIPSUU….

Pojat ovat aina poikia on vanha fraasi jota sukupolvet ovat aina toitottaneet. Tämän kliseisen fraasin jälkeen, kuuluu kaikkien tämän jälkeen nauraa tilanteelle kevyesti ja potentiaalinen katastrofitilanne on nopeasti unohdettu. Koska kun mies tyrii, pojat ovat aina poikia ja tämä muinainen selitys tuntuu pätevän vieläkin tänään hyvin vahvasti. Tämä on selitys joka vieläkin erottaa miesten ja naisten maailmat toisistaan. Yritäppäs äitinä epäonnistua jossakin pienessäkin asiassa lapsiisi tai oman henk.koht elämäsi aluellaa niin OMG, kokomaailma arvostelee sinua ja muistaa tekemäsi virheen hvvin kauan sen jälkeenkin. Et saa! Nainen ja varsinkin äiti ei saa tehdä yhtäkään virhettä yhteiskunnamme mukaan.

Photo by Pixabay on Pexels.com

ONKO TÄYDELLISYYS OPITTAVA HETI KUN LAPSI SYNTYY?

Tämä ei ole mitenkään realistista!! Hell NO! Tulet 100 prosentin varmuudella tekemmään monta virhettä ja epäonnistunutta arviota lapsiesi kasvattamisessa ja omassa elämässäsi myös. Sinulla on lupa siihen, kunhan edes yrität oppia virheistäsi! Äidiksi tuleminen muokkaa naista voimakkaasti (tietenkin on poikkeustapauksiakin). Hormoonejen alkaessa muuttaa sinua normaalista Maija Meikäläisestä SUPERNAISEKSI, jotta jaksat hoivata vauvaasi mahdollisimman tehokkaasti ja hyvin haastavien vauva aikojen yli. Hyvä vanha neuvo kuuluu : Jos jokin asia tuntuu liian isolta sinun hoidettavaksi yksin, pilko se paloihin. Samaa voi käyttää äityteen. Ole armollinen itsellesi, luota itseesi ja muista pitää myös itsestäsi huolta. Ajan myötä asiat helpottuvat kun lapsesi kasvaa ja itsenäistyy. Tulet oppimaan matkan varrella paljon jos pidät mielesi ja silmäsi avoimmina. Viisas kummitätini antoi minulle ehkä kuitenkin parhaimman neuvon aikoinaan kun synnytin meidän esikoisen ja jota tänäkin päivänä muistutan itselleni, jotta säilyn mahdollisimman tervejärkisenä: Lapsen saanti ei tarkoita sitä että sinun on pakko mammaantua. Saat olla myös oma itsesi ja säilyttää naiseutesi, tai jakaa sitä myös muille kun pelkästään jälkikasvullesi.

Photo by Dhemer Gonu00e7alves on Pexels.com

Vauva on ulkona ja äiti ihan pihalla. Sekin on normaalia. Ole itsellesi armollinen!

Fyysisten vaivojen ja muutosten lisäksi uusi äiti joutuu henkiselle koetukselle joka on mielestäni ihan hyvästä syystä laitettu naisten tehtäväksi, eikä miesten… Katsotaanpa totuutta silmiin. Miehet ja naiset, me olemme erilaisia. Hyvä mies on naisen tukena ja turvana tämän ajan, mutta tuore vauva on riippuvainen äidistään ensinmäiset elinvuotensa paljon enemmän kun isästään ja perheen dynamiikka muuttuu pakostakin. Vauvan tulo perheeseen voi aiheuttaa parisuhteessa stressiä…. Äideille parisuhteen ylläpito on tässä vaiheessa elämää hiukan “taka-alalla” kun on pieni uusi ja avuton olento huolehdittavana, joka ei pärjää ilman sinua millään. Myös muut äidit ja yhteiskunta laittavat naisille paljon odotuksia mitkä hänen pitää täyttää tietyllä tavalla. Tässä kaikessa hullunmyllyssä helposti jää itsensä hyvinvointi liian taka-alalle. Oman lapsen mikromanageroinnin lopettaminen tuo omia haasteitaan sitä mukaan kun lapsi kasvaa… Ei hitto… Osta suosiolla sarjakortti hierontahoitoihini, äitinä olet stressaantunut, vainoharhainen ja usein täysin ulapalla viellä monta pitkää vuotta. Nautit matkasta enemän kun käyt hieronnassa, se on lupaukseni teille!

Photo by Leah Kelley on Pexels.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s