Hieronta ja raskaus.

Voiko raskaanaoleva nainen k√§yd√§ hieronnassa turvallisesti, onko siit√§ apua? Vastaus on: KYLL√Ą!

Yksi yleisimpi√§ kysymyksi√§ joita saan koulutettuna hierojana Helsingiss√§ on ett√§ sopiiko hieronta raskausaikaan, onko siit√§ hy√∂ty√§ vai haittaa, onko edes mahdollista hieroa asiakasta mukavassa asennossa jos h√§n sattuu olemaan hyvin hyvin raskaana ja mahan koko aiheuttaa muutenkin hankalia- asentoja jossa on ep√§mukava olla ja liudan muita ik√§vi√§ tuntemuksia. Jokainen nainen kokee raskauden ja √§itiyden omalla tavallaan. Vanhemmuuteen kasvaminen ja oman persoonan muokkaantuminen sit√§ my√∂t√§, kun lapsesi varttuu on jokaisen naisen oikeus mielest√§ni kokea ja tehd√§ sill√§tavalla miten itselt√§√§n se parhaiten tuntuu/luonnistuu. Meit√§ √§itej√§ on moneen junaan! Hierontahoitoon p√§√§sy on my√∂s hyv√§ terapiamuoto henkiseen jaksamiseen. Hierontapalvelu Parane vastaanotolla jokainen asiakas on samanarvoinen. Usein hieronta aiheuttaa tunteenpurkauksia, se on fyysinen ja psyykkinen luonnollinen reaktio. Tunteistaan kertominen vahvistaa ja voimistaa. Itse √§itin√§ en tuomitse ket√§√§n ja hierontaan tuleva asiakkaani voi luottamuksellisesti purkaa uuden arjen tuomia tunteita ja mietteit√§ kanssani. Tai sitten voidaan olla ihan hiljaa!!! √Ąidit harvoin p√§√§sev√§t nauttimaan hiljaisuudesta 100% lapsen tultua maailmaan. Luonto tekee meille hormoonikoktailin jonka avulla tavallisesta naisesta tulee synnytyksen j√§lkeen supernainen! Mutta pieni ulkopuolinen apu esimerkiksi klassisesta hieronnasta auttaa jaksamaan √§ityden tuomien uusien haasteiden kanssa.

Työhuoneeni hierontapöytä taittuu keskinivelensä ansiosta asentoon jossa asiakkaan on mahdollista olla koko hierontahoidon ajan mukavasti istuma asennossa ja kasvot/kädet tuettuna.

Hierontapalvelu Parane, Koulutettu Hieroja Erika Hinn
Rakas ystäväni kävi työhuoneellani Hierontapalvelu Paranella Töölössä.

Feminismi on naisten ja miesten välistä tasa-arvoa. Uskon siihen muuten vahvasti. Paitsi tässä asiassa. Omat elämänkokemukseni vanhempana olemisesta ja äidiksi muuttumisesta ovat osoittautuneet hierojan työssäni tärkeiksi opeiksi myös kun olen tekemisissä asiakaspalvelijana tulevalle,konkarille tai uudelle äidille. Mm avioliittoni päättymisen ja lasteni isän kuoleman lisäksi olen ollut omalla matkalla oman näköiseen äityiteen jo vuodesta 2010. Olin raskaana vuonna 2010-2011 ja myös kaikkien yllätykseksi uudestaan vuonna 2012 eli siis lähes 2vuotta putkeen! Yksinhuoltajana oleminen on opettanut minut kärsivällisemmäksi, ymmärtäväisemmäksi ja vähemän tuomitsevaksi aikuiseksi naiseksi, jolla on halu auttaa muita lajitovereitani. Arvostan toki miespuolisia asiakkaitani, mutta tämä on aihe joka kannattaa jättää minun hoidettavaksi. Mies, ole hyvä kumppani. Osta elämäsi naiselle lahjakortti hierontaan Hierontapalvelu Paranelle, hän on sen todellakin ansainnut!

Sinkku äidit! Voit äiti ystäväsi kanssa esimerkiksi varata tupla hieronta-ajat ja vuorotellen vahtia lapsia ja olla hierottavana. Työhuoneeni on täysin lapsiystävällinen ja turvallinen ympäristö. Tervetuloa, olen teidän tukenanne raskauden alusta loppuun asti!

Photo by Pixabay on Pexels.com

Kun nainen odottaa, synnyttää ja löytää oman tavan olla äiti. Mitä silloin kehossa tapahtuu ja kuinka se vaikuttaa naisen hyvinvointiin?

Kaikki varmaankin tiet√§v√§t ett√§ naisen kroppa muuttuu raskauden aikana. Huomattavin muutos ulkoap√§in tapahtuu raskauden loppuaikoina, yleens√§ sillon vatsa on suurimmillaan ja hormoonit hyrr√§√§v√§t vimmatusti ja olo on muutenkin usein ep√§mukava. Pirullinen krooninen pissah√§t√§ ja vauvan tekem√§t Zumba harjoitukset kohdussa saa kenet tahansa tuntemaan olonsa levottomaksi! Naisen ruumis valmistautuu odotusaikana tulevaan synnytt√§miseen jo hyviss√§ ajoin. Hormonit ja nivelkivut sek√§ lihasjumit ovat yleisi√§ vaivoja raskauden aikana. My√∂s synnytyksen j√§lkeen naisen keho valmistautuu sen ehk√§p√§ t√§rkeimp√§√§n hommaan. Vauvan imett√§miseen ja elossa pit√§miseen ja voin todistaa kahden lapsen itsekin synnytt√§neen√§ ett√§ se ei ole mik√§√§n helppo homma kaikille. Kun tulin kuopukseni kanssa ensinm√§ist√§ kertaa kotiin K√§tt√§rilt√§, istuin alas sohvalle ja yht√§kki√§ t√§ysin ilman syyt√§ aloin itkem√§√§n. Itkin varmaankin kaksituntia. Imett√§misen koin my√∂s stressaavana aikana ja siit√§ on hyv√§ p√§√§st√§ puhumaan jollekkin. Molemmat omat odotusajat sujuivat suhteellisen hyvin. Himoitsin oudolla tavalla manssikka viilist√§, Pez karkkeja ja sinist√§ j√§√§hilejuomaa. En siet√§nyt ty√∂paikkani keitti√∂st√§ tulevaa pekonin lemua….(rakastan pekonia siis normaalisti ylikaiken!) Jouluna tuntui ep√§reilulta olla perheeni ainoa henkil√∂ herkkup√∂yd√§n ymp√§rill√§ joka ei saanut ottaa kalap√∂yd√§st√§ edes kaviaaria, joka on jokavuotinen herkkuni jota saan sy√∂d√§ vain jouluisin. Muuten en kokenut pahempia aamupahoinvointeja yms. Perheeni ja yst√§v√§ni pitiv√§t minua kuin kukkaa k√§mmenell√§ ja henkisell√§ tasolla rakastin raskaanaolemista.

Kaikilla ei ole kuitenkaan raskaus yhtä leppoisaa ja olo voi käydä hyvinkin hankalaksi, sillon hieronta on ehdottomasti suositeltava hoitomuoto jaksamisen kannalta odottavalle äidille.

√Ąiteys, vastuu ja t√§ydellisyyden tavoittelun varjopuolet. Mit√§ naisilta nyky√§√§n odotetaan?

Tuleva koitos vauvan synnytt√§misen kanssa pelottaa monia meit√§ jo etuk√§teen. Jotkut j√§nnitt√§v√§t enem√§n kuin toiset. Me olemme kaikki erilaisia naisia. Ja olen harmikseni todistanut jopa toisten √§itejen sortuvan arvostelemaan naapurin, lapsen kaverin √§idin tai jonkun muun naisen tapaa olla √§iti lapselleen. Me kaikki saatamme sortua siihen joskus, mutta on hyv√§ muistaa ett√§ my√∂s lapsen etuna on kun teemme yhteity√∂t√§ ja autamme toisiamme ilman pikkumaista arvostelua. Joillakin ihmisill√§ saattaa olla helpompi k√§√§nt√§√§ syytt√§v√§√§ sormea muualle kuin my√∂nt√§√§ itsellens√§ ett√§ √§iteydest√§√§n huolimatta, olen nainen silti sis√§lt√§p√§in ja koen ep√§varmuuden hetki√§ siin√§ miss√§ muutkin. Kaiken ei tarvitse olla kokoajan t√§ydellist√§! Supervanhanaikaista. Perhemuotojakin on nyky√§√§n monenlaisia ja on rikkaus ett√§ rakkautta ei aleta rajoittamaan, vaikka oma k√§sityksesi siit√§ on erilainen kun naapurin Tuulalla ja Marjalla. Ja ett√§ perheiss√§ voidaan tehd√§ asioita eritavoilla kuin muissa perheiss√§. Tuetaan toisiamme ja koitetaan muistaa my√∂s pit√§√§ itsest√§mme huolta ilman omantunnontuskia. Vaatii naiselta erityist√§ rohkeutta pyyt√§√§ apua, kun sit√§ tarvitsee. Jokainen meist√§ tarvitsee sit√§ joskus. Omista vauva-ajoistani muistan toki miten √§rsytt√§v√§lt√§ v√§lill√§ tuntui (alkuaikoina varsinkin,) kun moni l√§heinen ja kaukainen perheenj√§sen,yst√§v√§ ja jopa tuntemattomat ihmiset liikenteess√§ tulivat ja tyrkyttiv√§t “apua”, jonka tarkoitus tuntui kuitenkin olevan halu p√§√§st√§ p√§tem√§√§n oman vanhemmuudensa meriiteill√§ muille ihmisille.

KUN √ĄIDINVAISTOT ISKEV√ĄT; MY√ĖS VAINOHARHA!

Moni tuore √§iti kokee my√∂s t√§m√§n ilmi√∂n. Sit√§ tuntui tulevan my√∂s paikoista ja ihmisilt√§ joihin en voinut uutena √§itin√§ luottaa. Olin kehitt√§nyt itselleni vainoharhaisuuden jonka joka √§iti tulee jossainvaiheessa tuntemaan! Yleens√§ t√§h√§n my√∂s liittyy vainoharhaiset ajatukset siit√§ ett√§ kuulostat omalta √§idilt√§si v√§lill√§ pelottavan paljon. Hyv√§ uutinen on ett√§ tuskin olet vainoharhainen turhaan…. On iso mahdollisuus ett√§ kuulostat omalta √§idilt√§si.. √Ąl√§ pel√§sty t√§t√§. Luonto hoitaa suurimman osan. Usko itseesi ja √§idin rakkaus n√§ytt√§√§ sinulle voimansa. Huomaat itsest√§si voimia joista et itse edes tiennyt. Itse en ole ns “lapsi ihminen”, mutta oman lapsen rakkaus sinua kohtaan on ehdotonta ja aitoa, riippumatta siit√§ millainen √§iti juuri sin√§ olet lapsellesi. Jokaista √§iti√§ pit√§√§ kunnioittaa ja antaa vapaus olla sellainen √§iti lapselleen kun kenest√§kin tuntuu hyv√§lt√§. Erilaisuus on rikkaus. Hierontahoito on siit√§ hyv√§ terveyden ja mielenterveyden hoitomuoto, ett√§ se sopii kaikille ja kontraindikaatiot raskausajan hieronnassa ovat melko v√§h√§iset. Tutkimukset osoittavat ett√§ on ep√§todenn√§k√∂ist√§ ett√§ vauva syntyy pelk√§ll√§ manuaalisella terapialla, mutta tietyist√§ akupisteist√§ painamalla uskotaan olevan synnytyksen alkua nopeuttavaa vaikutusta. Onneksi Hierontapalvelu Parane sijaitsee T√∂√∂l√∂ss√§ Meilahdensairaala-alueen yms. l√§hell√§ ja suoraan Naistenklinikkaa vastap√§√§t√§!!

√ĄL√Ą UNOHDA EL√Ą√Ą EL√ĄM√Ą√ĄSI!

On t√§ysin normaalia ett√§ nainen k√§y l√§pi henkisesti isoja asioita lapsen saannin my√∂t√§ vartalon muuttumisen ohella. Parisuhde, omat arvot ja vanhemmuuden tuoman vastuun paineet eiv√§t meilt√§ naisilta helpolla lopu koskaan! Tai silt√§ ainakin itsest√§ni tuntuu viel√§kin! Miehet kokevat j√§lkikasvunsa alkuajat ihan eritavalla. Joskus varmasti tuntuu ett√§ taaperoita onkin yhden sijaan kaksi. Nainen, koita ymm√§rt√§√§ miest√§si, on hyvin mahdollista ett√§ h√§n ei ymm√§rr√§ nimitt√§in sinua. Mutta pelko pois et ole yksin,ja kyll√§ H√ĄN sielt√§ per√§st√§ tulee omalla ajallaan jos on tullakseen. Muista ett√§ kaikille miehille ei v√§ltt√§m√§tt√§ kehity samantien “is√§nvaistot”, niit√§k√§√§n ei kannata l√§hte√§ pakottamaan esiin v√§kisin. Miehet ja naiset kokevat vauva-ajan usein hyvin eritavoilla!! Nyt ei ole aika alkaa nipottamaan ja saivartelemaan yksityiskohtaisesti kuka vaihtaa kuinka paljon vaippoja. Jos sinulla on hyv√§ kumppani, yhteisty√∂ sujuu teill√§ hyvin ja voit luottaa ett√§ H√ĄN ottaa sinusta kopin kun sit√§ tarvitset.

KUN OTTEESI LIPSUU….

Pojat ovat aina poikia on vanha fraasi jota sukupolvet ovat aina toitottaneet. Tämän kliseisen fraasin jälkeen, kuuluu kaikkien tämän jälkeen nauraa tilanteelle kevyesti ja potentiaalinen katastrofitilanne on nopeasti unohdettu. Koska kun mies tyrii, pojat ovat aina poikia ja tämä muinainen selitys tuntuu pätevän vieläkin tänään hyvin vahvasti. Tämä on selitys joka vieläkin erottaa miesten ja naisten maailmat toisistaan. Yritäppäs äitinä epäonnistua jossakin pienessäkin asiassa lapsiisi tai oman henk.koht elämäsi aluellaa niin OMG, kokomaailma arvostelee sinua ja muistaa tekemäsi virheen hvvin kauan sen jälkeenkin. Et saa! Nainen ja varsinkin äiti ei saa tehdä yhtäkään virhettä yhteiskunnamme mukaan.

Photo by Pixabay on Pexels.com

ONKO T√ĄYDELLISYYS OPITTAVA HETI KUN LAPSI SYNTYY?

T√§m√§ ei ole mitenk√§√§n realistista!! Hell NO! Tulet 100 prosentin varmuudella tekemm√§√§n monta virhett√§ ja ep√§onnistunutta arviota lapsiesi kasvattamisessa ja omassa el√§m√§ss√§si my√∂s. Sinulla on lupa siihen, kunhan edes yrit√§t oppia virheist√§si! √Ąidiksi tuleminen muokkaa naista voimakkaasti (tietenkin on poikkeustapauksiakin). Hormoonejen alkaessa muuttaa sinua normaalista Maija Meik√§l√§isest√§ SUPERNAISEKSI, jotta jaksat hoivata vauvaasi mahdollisimman tehokkaasti ja hyvin haastavien vauva aikojen yli. Hyv√§ vanha neuvo kuuluu : Jos jokin asia tuntuu liian isolta sinun hoidettavaksi yksin, pilko se paloihin. Samaa voi k√§ytt√§√§ √§ityteen. Ole armollinen itsellesi, luota itseesi ja muista pit√§√§ my√∂s itsest√§si huolta. Ajan my√∂t√§ asiat helpottuvat kun lapsesi kasvaa ja itsen√§istyy. Tulet oppimaan matkan varrella paljon jos pid√§t mielesi ja silm√§si avoimmina. Viisas kummit√§tini antoi minulle ehk√§ kuitenkin parhaimman neuvon aikoinaan kun synnytin meid√§n esikoisen ja jota t√§n√§kin p√§iv√§n√§ muistutan itselleni, jotta s√§ilyn mahdollisimman tervej√§rkisen√§: Lapsen saanti ei tarkoita sit√§ ett√§ sinun on pakko mammaantua. Saat olla my√∂s oma itsesi ja s√§ilytt√§√§ naiseutesi, tai jakaa sit√§ my√∂s muille kun pelk√§st√§√§n j√§lkikasvullesi.

Photo by Dhemer Gonu00e7alves on Pexels.com

Vauva on ulkona ja äiti ihan pihalla. Sekin on normaalia. Ole itsellesi armollinen!

Fyysisten vaivojen ja muutosten lis√§ksi uusi √§iti joutuu henkiselle koetukselle joka on mielest√§ni ihan hyv√§st√§ syyst√§ laitettu naisten teht√§v√§ksi, eik√§ miesten… Katsotaanpa totuutta silmiin. Miehet ja naiset, me olemme erilaisia. Hyv√§ mies on naisen tukena ja turvana t√§m√§n ajan, mutta tuore vauva on riippuvainen √§idist√§√§n ensinm√§iset elinvuotensa paljon enemm√§n kun is√§st√§√§n ja perheen dynamiikka muuttuu pakostakin. Vauvan tulo perheeseen voi aiheuttaa parisuhteessa stressi√§…. √Ąideille parisuhteen yll√§pito on t√§ss√§ vaiheessa el√§m√§√§ hiukan “taka-alalla” kun on pieni uusi ja avuton olento huolehdittavana, joka ei p√§rj√§√§ ilman sinua mill√§√§n. My√∂s muut √§idit ja yhteiskunta laittavat naisille paljon odotuksia mitk√§ h√§nen pit√§√§ t√§ytt√§√§ tietyll√§ tavalla. T√§ss√§ kaikessa hullunmyllyss√§ helposti j√§√§ itsens√§ hyvinvointi liian taka-alalle. Oman lapsen mikromanageroinnin lopettaminen tuo omia haasteitaan sit√§ mukaan kun lapsi kasvaa… Ei hitto… Osta suosiolla sarjakortti hierontahoitoihini, √§itin√§ olet stressaantunut, vainoharhainen ja usein t√§ysin ulapalla viell√§ monta pitk√§√§ vuotta. Nautit matkasta enem√§n kun k√§yt hieronnassa, se on lupaukseni teille!

Photo by Leah Kelley on Pexels.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s