Hierontapalvelu Parane Lokakuu, Intialainen päähieronta!

UUTTA! Tulossa valikoimiin Keväällä 2018!

Lokakuussa kävin yhden Intialaisen Päähieronta kurssin ja harjoittelu jatkuu yhä. Intialainen päähieronta tulee Hierontapalvelu PARANE valikoimiin, heti kun olen tämän muinaisen taidon harjoitellut ns. “myyntikuntoon”…

Intialaisen päähieronnan historia.

Intialainen päähieronta niinkuin yleensä parhaimmat muinaiset hierontahoidot, on sukupolvien takainen hierontamuoto, joka periytyi äidiltä tyttärelle,Intiassa n. 1000 vuotta sitten.
Intiassa päähieronta kuului myös partureiden perusvalikoimaan, sukujuhlien kestosuosikki vetonaulana olemisen lisäksi.
Joten tätäkin hierontaa ollaan käytetty jo kauan, eikä suosio ole kuollut mihinkään vuosien saatossa.

person doing handcraft face mask

height=”1253″ alt=”person doing handcraft face mask

AYURVEDA

Intialainen päähieronta perustuu perinteisen Intialaisen terveydenhuoltojärjestelmään nimeltä ayurveda.

Ayurvedan opeilla ja minun omilla periaatteilla Hierontapalvelu Paranella on paljon samaa. Eli mielen ja ruumiin tasapainon vaikutus, yleiseen terveyteen.

Todistin sen taas itselleni vähän aikaa sitten kun sain yllättäen kuulla suru-uutisen rakkaasta ystävästäni. Olin sillä hetkellä täysin terve muuten fyysisesti. Mutta suru-uutinen sai mieleni maahan todella rankalla kädellä hetkeksi. Heräsin seuraavanaa aamuna, valtavan ällön huuliherpeksen kanssa! Yleensä tämä ällöttävä vaiva esiintyy jos olen flunssaisena. Mutta stressaantuneena olen havainnut reagoivani myös fyysisesti lähes joka kerta tavalla tai toisella….

Joten olen vahvasti sitä mieltä että kokonaisvaltaiseen terveyteen ei riitä pelkästään sieluton liikunta ja synnitön orjallinen mutta terveellinen ruokavalio.

Hyvinvoinnin hoitoon vaikuttaa myös vahvasti vaivojen ennaltaehkäisy ja ihmisten yksilöllisten tarpeiden huomioiminen. Intialainen päähieronta sopii kaikille stressin lieventämiseen turvallisesti ja luonnollisesti.

Intialainen päähieronta länsimaissa.

Intialainen päähieronta tuli länsimaihin vasta 1981 luvulla. Sen toi Lontooseen, Brittiläinen osteopaatti ja hierontaterapeutti Narendra Mehtan.
Narendra ikään kuin ennusti jo 80 luvulla, mitä me 2000 luvun ihmiset tarvitsemme. Vaikka ei voinut varmaan kuvitellakkaan miten teknologia muuttuu ja kännyköistä aiheutuvat yläselän, niskan ja hartioiden vaivat koskettavat muitakin kuin kasari juppeja avoautoissaan….
Narendra yhdisti Intiassa oppimansa päänhieronta- tekniikat ja periaatteet, niska- hartia ja olkavarsien fysioterapeuttiseen hoitoon.
Suomeen Intialainen päähieronta tuli 1999 ja uskon meidän suomalaisten hyötyvän Intialaisesta päähieronnan terveys ja hyvinvointi vaikutuksista ja lihashuollon hyödyistä vielä pitkään tulevaisuudessakin.

Enään tämä ei ole mikään “hömppä hippi juttu ” vaan ihan varteenotettava hoitomuoto lihas- nivel- ja hermosto vaivoihin, joista kärsivät teknologian lisääntyneen käytön myötä yhä nuoremmat. Itse äitinä pyrin välttämään ylimääräisten lääkkeiden antamista lapsilleni, mutta hierontaterapeuttina myös lasteni “ruutuaika asennot” ovat tuskallista katsottavaa välillä….
Pää, niska, hartia ja olka vaivat ovat hyvin paljon 2018 luvun ongelma meillä täällä Suomessa vielä pitkään! Hoitamattomina nämä vaivat lisääntyvät ja niiden hoito hankaloituu vaan enemmän ajan saatossa.

Intialaisen päähieronnan vaikutukset.

 • Hyväksi pään ja ylävartalon lihasten verenkierrolle
 • Poistaa kuona-aineita ja parantaa hapen sekä ravinteiden kulkua
 • Edistää hiustenkasvua, terveyttä ja kauneutta
 • Parantaa henkistä terveyttä ja rentouttaa,sekä kirkastaa ajatuksia, lisäten keskittymiskykyä.
 • Helpottaa migreenin jälkeistä särkyä päässä ja poistaa kiputiloja mm. jännitysniskaa sekä rauhoittaa hermostoa.

Intialaisen päähieronnan kontraindikaatiot.

Älä varaa aikaa Intialaiseen päähierontaan jos sinulla on:

 • Kuumetta, tulehdustila tai olet muuten kipeä.
 • Ihosairaus
 • Tuore tapaturma tai avohaava
 • Epilepsia
 • Valtimonkovettumatauti
 • Aktiivinen migreenikohtaus päällä

Työhuoneessani Hierontapalvelu Parane, Helsingin Töölössä minulla on laadukas ja mukava hierontapöytä (lempinimeltä Henrieetta), jonka saa kolmannen keskinivelen ja muiden teknisten ominaisuuksiensa takia säädettyä asiakkaalle sopivaan korkeuteen. Istuma-asennossa tehtävät hieronnat sujuvat siis vaivattomasti ja sopivat hyvin myös raskaanaoleville ja heille joille makuuasento ei ole mukavaa hieronnassa!

hoitopöytä kuva

#hierojaerika

#hierontahelsinki

#intialainenpäähieronta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s