Koulutettu Hieroja Erika Hinn

EV- Erika Vastaa! Syyskuu- Miksi vettä? (pitää juoda…)???

koulutettu hieroja, hieroja helsinki, hieroja töölö, klassinen hieronta, hierontapalvelu parane, hieronta helsinki

Koulutettu Hieroja Erika Hinn, Hierontapalvelu PARANE, Töölö Helsinki.

Miksi hieronnan jälkeen pitää juoda paljon vettä? Kuukauden kysymys.

Annan usein asiakkailleni hieronnan jälkeen kotihoito ohjeita ja vinkkejä. Perus asiakkaan ohjaus & neuvo on varmasti melkein kaikilla hierojilla tämä sama. Olet sitten klassinen hieroja kuten minä, urheiluhieroja tai mikä tahansa hoitomuoto on juttusi, asiakasta aina kehotetaan nestetyttämään itsensä kunnolla hoidon jälkeen vedellä. Joka kerta hieronnan jälkeen tarjoan asiakkailleni lasin vettä ja neuvon häntä juomaan kotonakin vielä lisää. Suositeltavaa on myös juoda lasillinen ennen hoidon aloittamista mutta ei kuitenkaan niin paljon että hotelli helpotus kutsuu JUST sillä hetkellä kun olet alkanut pääsemään ensinmäistä kertaa rentoutuneeseen tilaan, Murphyn laki.

Maukasta ja raikasta vettä saa meillä täällä Suomessa suoraan kraanasta, seikka josta saamme olla hyvin ylpeitä! Asuimme perheeni kanssa lapsena USA:ssa (Washington D.C) 90 luvulla 3 vuotta, kun olin ala-asteella. Muistan ihmetelleeni sitä että muissa maissa kraanavesi on juomakelvotonta ja kuinka omituiselta ajatukselta se silloin tuntui. Meillä kotona oli iso juomavesiautomaatti isoineen säiliöineen kahdella kahvalla joista toisesta tuli erittäin kylmää vettä (oma henk.koht suosikki) ja toisesta kädenlämpöistä vettä. Samanlainen mitä yleensä näkee apteekeissa ja muissa julkisissa tiloissa. USA kodin vesiautomaatti oli mielestäni jotenkin oudon siisti…

Välillä tykkään maustaa myös veteni ja saatan lisätä muutaman siivun kurkkua tai muutaman tuoreen mintunlehden työhuoneeni vesikannuun. Sitruunaviipaleet vedessä myös kuuluu suosikkeihini ja olen kehittänyt muutenkin omalaatuisen pakkomielteen/addiktion erilaisiin vesiin. Aloe vera vesi, kookosvesi ja uusimpana vesipakkomieleperheeseeni kuuluva koivunmahla vesi. Täynnä terveysvaikutuksia mutta lompakolle täynnä haittavaikutuksia. Kraanavesi on paaaaaaaaaljon edullisempi vaihtoehto vaihtuviin trendi vesiin verrattuna, joista osa saattaa olla suorastaan täyttä huijausta! Huomasin kerran ostaneeni “energia vettä” kaupasta kalliiseen hintaan, se oli vaan pahanmakuista vettä, never again! Vesi kuin vesi tässä muutama hyvä syy pysyä kosteutettuna koko ajan (ei pelkästään hieronnan jälkeen)

Mitä vesi oikein on ?

Veden kemiallisen kaavan varmaankin tietävät lähes kaikki ihmiset, se on H2O, wikipedian määritelmän mukaan “Vesi on huoneenlämmössä nesteenä esiintyvä vedyn ja hapen muodostama kemiallinen yhdiste.”  Vesi siis sisältää vetyä ja happea. Wikipediassa myös sanotaan veden olevan kaikkein tunnetuin elämän perusehto. Ilman vettä siis kuolee. Vesi on elintärkeä myös ihmiskeholle mutta myös ympäristölle ja maataloudelle. Ilman vettä meitä ei olisi.

Wikipediasta opin myös että ihmisen hajuaisti ei kykene haistamaan vettä joka siis on puhtaana hajuton,mauton ja läpinäkyvää, koska meillä ei ole silletoiminnalle biologista tarvetta. Mutta jos juomavedessämme on jonkinlaista epäpuhtautta, nämä pahat hajut ja maut pystymme bongaamaan melko helposti, sillä saastuneen veden juominen voi olla hengenvaarallista ja tätä vaaraa vastaan aistimme pitäisivät olla tarpeeksi kehittyneitä. Mielenkiintoista, kannattaa siis kuunnella omaa vaistoa aina.

Veden vaikutus ihmiseen.

Ihmisen keho on n.62% vettä. Eli koostumme hyvin pitkälti itsekin vedestä! Jos menetämme tästä 62:sta prosentista yhtään on sillä jo heti vaikutus terveyteen. Tätä sanotaan nestehukaksi. Jo pienikin nestehukka vaikuttaa vireystasoon ja työkykyyn ja 20:nen prosentin vajaus johtaa kuolemaan, YIKES! Nestehukkaan ei kuitenkaan kuolla ihan vain yhtäkkiä,HUH, ilman vettä pärjää elossa joitakin vuorokausia. Vesi poistuu ruumiista monella eri tavalla (ja eri paikoista…) Normaalien elintoimintojen mukana vettä poistuu kehostamme jatkuvasti noin 2-3 litraa päivässä. Olosuhteet kuten lämmin ilma ja runsasta hikoilua aiheuttavat asiat nopeuttavat nestehukan prosessia, joten kun hikoilet muista tankata menetetty neste takaisin pian! Olen huomannut että harvaan asiaan, voi käytännössä helposti vaikuttaa positiivisella tavalla ennakkoon ja ennaltaehkäisevästi, mikä olisi  terveysasioissa ihanteellisin vaihtoehto… Kehomme on tehnyt tässäkin asiassa parhaansa pitääkseen mielemme “varpaillaan”… Edensprings sivuilla kerrotaan että emme tunne janon tunnetta ennen kuin terveyttä uhkaava nestehukka on jo tapahtumassa kehossamme. Joten säännöllinen veden hörppiminen pitkin päivää on hyvin suositeltavaa, vaikka ei olisikaan sillä hetkellä jano. Janon tunteen vaiheessa elimistön nestevajaus on jo 0,8-2% kehon painosta.

VEDEN MÄÄRÄ KEHON TÄRKEISSÄ OSA-ALUEISSA

  • AIVOT- 85% vettä
  • VERI- 95% vettä
  • IHO- 70% vettä
  • LUUSTO- 22% vettä
  • SYDÄN- 77% vettä
  • MUNUAISET- 80% vettä
  • MAKSA- 73% vettä
  • KEUHKOT- 80% vettä

Aivoissa nestehukka aiheuttaa aivojen energian tuotannon laskua, tästä seuraa keskittymiskyvyn heikentymistä, huonomuistisuutta sekä päänsärkyä.

Veressä veden tehtävä on poistaa soluista kuona-aineita ja tuoda tarvittavia ravintoaineita kehomme soluihin. Nestehukka veressä voi aiheuttaa kohonnutta verenpainetta.

Iho peittää kehomme kokonaan ja tämän suurimman elimemme yksi tarkoitus on säilyttää ja poistaa nestettä elimistöstämme. Parhaiten iho saa kosteutta sisältäpäin (olen itse kosteusvoiteiden yms suurkuluttaja, mutta tämä on oikeasti hyvän ihonhoidon ABC…) juomalla vettä.

Luut tarvitsevat myös kosteutta pysyäkseen vahvoina mutta ennenkaikkea nivelet tarvitsevat vettä! Nivel joka on kahden tai useamman luun välinen liitos, säätelee paljon kehomme liikkumista. Jos nivelpintojen välissä ei ole kosteutta, alkavat nivelpinnat hankaamaan toisiaan vasten kivuliaasti. Rustokudos luiden päissä pitää sisällään vettä joka sallii nivelten liikkumisen sulavasti ja kivuttomasti. Lihaksien manuaalisen muokkaamisen lisäksi teen myös nivelten manipulointia vähäisen, hierontahoitojen yhteydessä, yksi tarkoitus myös nivelten manuaaliseen hoitoon hierojan työssäni on edistää kosteuden tuotantoa nivelpintojen välissä, vähentäen asiakkaan kipuja.

Munuaiset poistavat kehosta, kehoon jääneitä kuona-aineita, jotka ovat liuenneet veteen. Jos kehosta ei löydy tarpeeksi nestettä, nämä kuona-aineet jäävät kehomme sisään vahingoittaen sitä.

Maksan tehtäviin kuuluu muuntaa kehon rasvaa energiaksi. Jos maksa joutuu avustamaan munuaisia, koska munuaiset kärsivät nestehukasta, jää maksan tehtävät hoitamatta ja rasva jonka maksan olisi ollut tarkoitus muuttaa energiaksi, jääkin kehoon rasvaksi. Ei hyvä homma.

Vain pelkästään hengittämällä ihminen menettää vettä päivässä n. 0.5-1 litran! Keuhkot koostuvat isoksi osaksi vedestä sen takia että ne voivat vastaanottaa happea ja poistaa hiilidioksidia tehokkaasti. Nesteen vajetessa keuhkoissa, hengittäminen käy raskaammaksi koska keho taistelee nestehukkaa vastaan tuottamalla histamiinia, joka tukkii keuhkojen hiussuonet ja tämä vaikeuttaa hengittämistä, vaikka auttaa nestetasapainon korjaamisessa.

Vesi siis on fysiologisesti yksi elämän elinehtoja sillä sen vaikutus tai sen puute on lihaksille, luille ja muille elimille elintärkeää.

MITÄ SITTEN HIERONNAN AIKANA TAPAHTUU ETTÄ TARVITSEN EKSTRA HYVÄN NESTEYTYKSEN JÄLKEENPÄIN?

Vastaus tähän usein kysyttyyn kysymykseen on melko lyhyt ja yksinkertainen. Hieronta rentouttaa ja tekee lihaksesta elastisemman. Hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja lihaksen nestekiertoa. Tämä nestekierto pitää huolen että lihas saa happea ja ravinteita, sekä poistaa kuona-aineita. Vilkastuneen aineenvaihdunnan takia tulee nestehukkaa, joten säilyttäeksäsi nestetasapainon, tulee sinun juoda vettä. Lihashuoltosi lisäksi myös kaiken kattava & terveyttä edistävä detox hoituu säännöllisten hierontojen ohella, nestekierron poistaessa kuona-aineita kehostasi. Ne tulevat siis ulos kehostasi nesteenä….tiedätte kyllä miten, noh hikenä ja virtsana mm. Asiakkaani usein huomaavatkin että hieronnan vaikutuksena, myös voimakkaamman pissahädän lisäksi, nenä alkaa vuotamaan helpommin, vaikka sinulla ei olisikaan nuha. Onneksi työhuoneeltani Töölössä löytyy näppäärästi asiakasvessa läheltä ja pidän huolta että nenäliina paperia löytyy aina. Hieronnan jälkeen voi tulla myös kylmä olo osittain ylimääräisen hikoilun tai jälkihikoilun takia, koska hikoilu viilentää kehoa. Tänä kesänä edellinen ei todellakaan ollut yhdellekkään asiakkaalleni ongelma! Syksyyn päin mentäessä kannattaa hierontaan ottaa mukaan lämpimät ja mukavat vaatteet kotimatkalle.

Juomalla hieronnan jälkeen vettä huolehdit elintesi hyvinvoinnista ja terveydestäsi. Jos et hieronnan jälkeen “huuhtele ja kosteuta” itseäsi juomalla vettä, saattaa tulla hieronnasta pää kipeäksi, mutta onneksi asumme Suomessa jossa vesi on hyvin saatavilla ja erittäin maukasta!

“VESI VANHIN VOITEHISTA” – Sanonta.

Hyvää syksyn alkua! – Erika Hinn, Koulutettu Hieroja Hierontapalvelu PARANE, Töölö Helsinki.

PS: Älä läträä vedellä turhaan! Tee ekoteko ja muista sulkea hana kun et käytä vettä, älä tuhlaa!! Peace.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s